2 posts
• Page 1 of 1
Vyplatí se investice do nemovitosti v Batumi?
Zdravím všechny,
jmenuji se Martin a v poslední době hodně přemýšlím o tom, jak naložit s volnými prostředky. Tradiční investice jako fondy nebo české nemovitosti mě už moc nelákají – ceny jsou vysoko a návratnost nízká. Začal jsem proto zvažovat zahraničí.
Náhodou jsem se dostal k několika článkům o Batumi v Gruzii – moderní město na pobřeží Černého moře, které se údajně rychle rozvíjí a přitahuje čím dál víc turistů i investorů. Přiznám se, moc jsem o něm dřív neslyšel, ale informace vypadají zajímavě.
Zajímají mě praktické zkušenosti těch, kteří tam už něco koupili:
– Dá se opravdu pořídit apartmán za rozumnou cenu?
– Jak je to s koupí na dálku?
– Je možné nemovitost snadno pronajímat, třeba turistům?
– Na co si dát pozor (daně, smlouvy, úřady atd.)?
Uvítám jakékoli rady nebo kontakty. Nerad bych udělal chybu, ale taky nechci promarnit příležitost. Díky moc!
jmenuji se Martin a v poslední době hodně přemýšlím o tom, jak naložit s volnými prostředky. Tradiční investice jako fondy nebo české nemovitosti mě už moc nelákají – ceny jsou vysoko a návratnost nízká. Začal jsem proto zvažovat zahraničí.
Náhodou jsem se dostal k několika článkům o Batumi v Gruzii – moderní město na pobřeží Černého moře, které se údajně rychle rozvíjí a přitahuje čím dál víc turistů i investorů. Přiznám se, moc jsem o něm dřív neslyšel, ale informace vypadají zajímavě.
Zajímají mě praktické zkušenosti těch, kteří tam už něco koupili:
– Dá se opravdu pořídit apartmán za rozumnou cenu?
– Jak je to s koupí na dálku?
– Je možné nemovitost snadno pronajímat, třeba turistům?
– Na co si dát pozor (daně, smlouvy, úřady atd.)?
Uvítám jakékoli rady nebo kontakty. Nerad bych udělal chybu, ale taky nechci promarnit příležitost. Díky moc!

Re: Vyplatí se investice do nemovitosti v Batumi?
Upřímně jsem o Batumi před rokem skoro nic nevěděl. Pak mě tam vzala přítelkyně na výlet a já byl mile překvapen – moderní město u Černého moře s velkým potenciálem. Když jsem zjistil, že přes https://worldestate.homes/cs/georgia/batumi/ se dá koupit nemovitost za cenu, o jaké se v Česku může jen snít, neváhal jsem. Vše proběhlo hladce a teď mám vlastní studio v novostavbě, které zatím pronajímám turistům. Návratnost vypadá velmi slibně.

2 posts
• Page 1 of 1