2 posts
• Page 1 of 1
В рамках розгляду можливого придбання
В рамках розгляду можливого придбання комерційного комплексу, що включає кілька будівель, технічних споруд та земельну ділянку, нам вкрай важливо провести всебічний due diligence нерухомості, який би охоплював юридичну чистоту прав на об’єкт (наявність обтяжень, арештів, історію трансакцій), інженерно-технічний стан (дефекти конструкцій, ізнос мереж, відповідність нормам), нормативну відповідність (наявність дозволів, відповідність містобудівним умовам та будівельним нормам), а також фінансовий аналіз (оподаткування, земляні платежі, комунальні витрати). Чи може ваша компанія здійснити такий комплексний аудит, а також надати зрозумілий звіт, який допоможе нам ухвалити обґрунтоване інвестиційне рішення і мінімізувати ризики?
Re: В рамках розгляду можливого придбання
Був у мене досвід купівлі комерційної нерухомості, і скажу чесно: це не просто «знайшов приміщення — підписав договір». Там купа нюансів: чи немає арештів, чи правильно оформлені документи, які зобов’язання тягнуться за об’єктом. Я наївно думав, що сам усе перевірю, але після кількох днів у реєстрах зрозумів — шанс щось пропустити дуже великий. Тоді вирішив замовити Due Diligence нерухомості у спеціалістів. Мені порадили CLC GROUP, і це був реально правильний крок. Вони провели повну перевірку об’єкта, знайшли моменти, які я би точно не побачив, і пояснили все «людською» мовою. Тут можна глянути детальніше — https://clcgroup.com.ua/poslugi/due-diligence/due-diligence-neruhomosti/
. В результаті я підписував договір уже з чітким розумінням, що ніяких сюрпризів не буде. Якщо чесно, зараз я взагалі не розумію, як люди купують нерухомість без такої перевірки. Це як одружуватись, не знаючи, з ким живеш
. В результаті я підписував договір уже з чітким розумінням, що ніяких сюрпризів не буде. Якщо чесно, зараз я взагалі не розумію, як люди купують нерухомість без такої перевірки. Це як одружуватись, не знаючи, з ким живеш
2 posts
• Page 1 of 1