3 posts
• Page 1 of 1
Almanya’da yükseköğrenim ve kariyer fırsatları
Almanya’da eğitim almayı ciddi şekilde düşünüyorum. Hem üniversitelerin kalitesi hem de Avrupa genelinde diploma geçerliliği çok cazip geliyor. Özellikle mühendislik ve işletme bölümlerinin güçlü olduğunu biliyorum. Fakat yaşam giderleri ve adaptasyon süreci konusunda biraz endişelerim var. Ayrıca mezuniyet sonrası iş bulma şansını da merak ediyorum. Orada okuyanların deneyimlerini duymak isterim.
Re: Almanya’da yükseköğrenim ve kariyer fırsatları
Benim kuzenim Almanya’da işletme okudu ve çok memnun kaldı. Üniversitelerin programları hem teorik hem de uygulamalı öğrenme imkânı sağlıyor. Mezun olunca Avrupa genelinde iş başvurularında hiç zorlanmadı. Ayrıca farklı değişim programlarına katılıp yeni ülkeler görme fırsatı buldu. En önemlisi, başlangıçta yurtdışında dil eğitimi alması ona büyük avantaj sağladı, dersleri çok daha rahat takip edebildi. Bence Almanya kariyer açısından gerçekten güçlü bir tercih.
Re: Almanya’da yükseköğrenim ve kariyer fırsatları
Bir arkadaşım da Almanya’da mühendislik okudu. Başta zorlanmış olsa da, oradaki üniversite sistemi onu çok geliştirdiğini söylüyor. Özellikle proje tabanlı dersler ve grup çalışmaları ona hem teknik hem de sosyal beceriler kazandırmış. Mezun olduktan sonra da iş bulmakta zorlanmadı, hatta birkaç farklı şehirden teklif aldı. Kendi deyimiyle, eğitim süreci kadar kültürel deneyim de kariyerine yön vermiş.
3 posts
• Page 1 of 1