Use this forum for general discussion
9 posts • Page 1 of 1
PC ve Konsol Oyunları – Hangisi Daha Keyifli?

by HarryChalmers » Thu May 22, 2025 2:35 pm

Açıkçası ben her zaman PC oyunculuğunu tercih ettim ama son zamanlarda PS5'te bazı exclusive oyunlar bayağı cezbedici gelmeye başladı. Özellikle God of War ve Spider-Man oynayan arkadaşlar sürekli övüyor. Sizce konsol almak hala mantıklı mı, yoksa PC her şeyi karşılıyor mu?

Re: PC ve Konsol Oyunları – Hangisi Daha Keyifli?

by AdamColes » Thu May 22, 2025 2:36 pm

Konsolun rahatlığı gerçekten ayrı bir seviye. Yani koltuğa uzan, kol elinde, tek tuşla aç ve oyna. Ama grafik kalitesi ve mod desteği gibi şeyler PC’de daha iyi. Ayrıca mesela oyunlar ve konsollar hakkında objektif bilgi arıyorsan şu sayfa işine yarayabilir: https://tr.wikipedia.org/wiki/PlayStation_5

by LachlanMoffatt » Thu May 22, 2025 2:36 pm

Ben ikisini de kullanıyorum, ama multiplatform oyunlarda hep PC’yi tercih ediyorum. Fare-klavye kombinasyonu özellikle FPS oyunlarında ciddi avantaj. Konsolu daha çok exclusive’ler ve arkadaşlarla kanepede takılmak için alıyorum. Ama tabii SSD’si olan PS5 gerçekten hız konusunda tatmin ediyor.

by HarryChalmers » Thu May 22, 2025 2:37 pm

FPS oyunlarında kesinlikle haklısın. Warzone’u konsolda deneyip sonra PC’de oynadım, aradaki fark ciddi. Ama mesela Elden Ring gibi oyunları konsolda oynamak bana daha keyifli geldi, tam TV karşısı oyunu gibi. Sanırım oyun türüne göre tercih değişiyor.

by AdamColes » Thu May 22, 2025 2:38 pm

Katılıyorum, Elden Ring kol ile oynaması daha doğal geliyor. Ama başka bir şey fark ettim son günlerde; bazı arkadaşlar “Chicken Road” diye bir oyunu oynuyor, biraz indie havasında ama strateji kısmı baya derinmiş. Strateji meraklısıysanız bu yazıya göz atın derim https://newswatchtv.com/2025/04/15/how-to-master-chicken-road-winning-strategies/ .
İçeriği basit ama oyunu anlamak için güzel tüyolar var.

by LachlanMoffatt » Thu May 22, 2025 2:38 pm

“Chicken Road”u duymuştum ama hiç oynamadım, ismi biraz saçma gelmişti açıkçası. Ama strateji yönü kuvvetliyse bir şans verebilirim. Linkteki içerik işe yarıyorsa süper, böyle oyunları keşfetmek hoşuma gidiyor.

by HarryChalmers » Thu May 22, 2025 2:38 pm

Strateji seviyorsan kesinlikle dene. Ayrıca PC’de daha güzel çalışıyor diyorlar. Görseller falan sade ama oynanış gerçekten sürükleyiciymiş. O linkteki rehberde bazı bölümleri geçmek için hangi taktiklerin işe yaradığını da anlatıyor.

by AdamColes » Thu May 22, 2025 2:38 pm

Ben de başladım dün, ilk başta kolay gibi ama sonra gerçekten zorlaşıyor. Konsol versiyonu var mı bilmiyorum ama PC’de gayet stabil. Bence yeni favori bağımsız oyunlar listesine girmeye aday.

by LachlanMoffatt » Thu May 22, 2025 2:39 pm

O zaman ben bu hafta sonu bakarım. Hem biraz farklı bir şey denemek iyi olur. Hep aynı AAA oyunlar sıktı artık. Böyle oyunlar konuşmak güzel, paylaşmaya devam edin.

9 posts • Page 1 of 1

Return to General Discussion