Use this forum for general discussion
2 posts • Page 1 of 1
Посудомийна машина перестала добре мити — в чому може бути п

by Morger » Wed Jul 16, 2025 1:23 pm

Стала помічати, що після миття посуд залишається з нальотом або навіть з частинками їжі. Таблетки використовую ті ж, що й раніше, сіль теж додаю, фільтр перевіряла. Але результат гірший, ніж раніше — раніше блищало, а тепер іноді доводиться перемивати вручну. Можливо, щось забилось чи потрібно чистити? Може, хтось уже стикався з подібним і знає, що варто перевірити?

Re: Посудомийна машина перестала добре мити — в чому може бу

by Jiromio » Wed Jul 16, 2025 1:50 pm

У мене була дуже схожа ситуація — думала, що щось зламалось, але все виявилось набагато простіше. Знайшла класну статтю: https://nadiya.zt.ua/chomu-posudomyjna-mashyna-pogano-myye-i-yak-tse-vypravyty/ Там розписано всі можливі причини: від забрудненого фільтра до неправильного розміщення посуду. У мене, наприклад, був забитий розпилювач води — я його зняла, промила зубною щіткою, і вже після наступного запуску посуд став ідеально чистий. Також важливо, щоб не було перевантаження, і щоб великі тарілки не перекривали подачу води. Ще в статті радять раз на місяць запускати посудомийку з лимонною кислотою або спецзасобом — для очищення накипу та жиру. Після того все запрацювало як новеньке. Раджу перечитати — є багато конкретних порад, які легко зробити вдома.

2 posts • Page 1 of 1

Return to General Discussion