Use this forum for general discussion
2 posts • Page 1 of 1
Помідори на зиму — які цікаві рецепти закатки порадите?

by Morger » Wed Jul 16, 2025 1:32 pm

Почався сезон помідорів, і хочу цього року зробити кілька баночок на зиму, але не просто класичні мариновані, а щось більш оригінальне. Чула, що можна закривати з медом, болгарським перцем, навіть є якісь варіанти з желе. Але боюсь експериментувати без перевіреного рецепта. Може, хтось уже пробував щось незвичне? Поділіться, будь ласка, рецептом або ідеєю — щоб було і смачно, і не дуже складно в приготуванні.

Re: Помідори на зиму — які цікаві рецепти закатки порадите?

by Jiromio » Wed Jul 16, 2025 1:53 pm

Я якраз минулого року закривала помідори за кількома нестандартними рецептами, і скажу — з медом і перцем виходить просто шикарно! Трохи солодкуваті, ароматні, і головне — стоять всю зиму без проблем. А ще пробувала варіант з желе — цікаво виглядає і гості завжди питають, як це зроблено. Якщо хочеш щось дійсно оригінальне, то раджу ось цю добірку: https://24.cv.ua/yak-zakryty-pomidory-na-zymu-retsepty-z-medom-pertsem-i-navit-zhele/ — там і класичні, і зовсім нестандартні рецепти. Все описано зрозуміло, з пропорціями і поетапно. Я, до речі, з цього сайту беру ідеї вже другий рік поспіль — завжди виходить смачно. Рекомендую почати з рецепту з медом — він універсальний і точно сподобається всім.

2 posts • Page 1 of 1

Return to General Discussion